2007-09-14

Veckans ord: angorafobi

Johnny Depp är som Gérard Depardieu: ingen film med honom kan vara en komplett förlust att se, oavsett hur den är i övrigt. Men, Ed Wood är en alldeles utmärkt film om den komplett inkompetente men ständigt entusiastiske filmproducenten Ed Wood, med Johnny Depp i huvudrollen.

Ed Wood var transvestit, vilket är förutsättningen för min favoritscen i filmen:
Inspelningen av Plan 9 from Outer Space går knackigt och representanterna för den baptistkyrka som Wood lyckats övertala att finansiera inspelningen börjar få kalla fötter. Deppad och bekymrad drar sig Wood tillbaka till sin loge för att fundera över livet. När som han sitter där får han syn på sina damkläder, toppat med hans älskade angorakofta. I nästa ögonblick ångar han ut ur sin loge i full kvinnoklädsel med ett uttryck av ”Nu jävlar ska här göras film!” Baptistpredikanterna å andra sidan drabbas av svår angorafobi och kräver till Woods stora förvåning ett slut på spektaklet.

2 comments:

Martin said...

Ed Wood var transvestit

Måhända till och med "a sweet transvestite from Transexual, Transylvania"?

kai said...

Mja, han lär ha varit född i Poughkeepsie, vilket ortsnamn alltid fascinerat mig. Wendy och Richard Pini (Elfquest) kommer också från Poughkeepsie.