2007-08-10

Veckans ord

Ibland hittar jag ord som är felstavade som om det varit en tanke bakom och då skriver jag upp dem i min Palm för att de inte ska förfaras. Men det är ju klart att jag måste dela med mig av dem, så jag tänkte försöka skriva om ett sånt ord varje fredag ett tag framöver.

Veckans ord är alternaiv.

Jag tycker det är väldigt väl beskriver en viss sorts människotyp som okritiskt hoppar på allt som är mot Etablissemanget. Man brukar kunna hitta alternaiva personer på yogakurser, miljöpartiets stämmor eller ute i Järna…

1 comment:

Martin said...

Välfunnet! Någon förklarade för mig att en anledning till att Mp har en sådan motsägelsefull inställning till vetenskap är att dess medlemmar snöat in just på ordet "alternativ". Partiet vill gynna alternativa teknologier för kraftförsörjning, jättebra! Men dessutom vill de gynna alternativa läkemedel, religioner, levnadssätt etc. Uppenbarligen har många av medlemmarna en alternaiv inställning till alternativrörelsen.

(Jag röstade på Mp flera val i rad men bytte till sossarna när Mp på fullt allvar övervägde att försöka förbjuda handel med aktier.)